13 Mayıs 2012 Pazar

İş Hayatında Çalışanların Motivasyonu

İş hayatında önemli bir konudur motivasyon. İnsanları motive edebilmek günümüzde önemli bir yöneticilik ve liderlik becerisi haline geldi. Bütün ekip liderlerinden ekiplerini motive etmeleri bekleniyor.
Motivasyonda en önemli konu insanlara anlamlı bir hedefe yönelik çalıştıklarını hissettirebilme becerisi ve onların hedef odaklı davranışlar sergilemelerini sağlamak. Bu da kişilerin motive olduğu anlamına gelmekte. Motivasyon da önemli bir nokta da küçük ve günlük başarıları takdir etmektir.
Günümüz iş dünyasında çalışanlara ve yöneticilere farklı motivasyon yöntemleri uygulanmakta. Yetenek bulmanın her geçen gün giderek zorlaştığı son yıllarda yöneticilerin işi giderek zorlaşıyor. Özellikle üst düzey yöneticiler ve ik departmanları motivasyon konusunda gerçek stratejiler geliştirmek zorunda. Motivasyon için şirket içerisinde uygun atmosferi yaratabilmek önemlidir. Uygun atmosfer çalışanların şirket hedeflerini bilip, diğer çalışanlarla paylaştıkları, yöneticilerine güvenebildikleri ortamlar yaratabilmekle gerçekleşir. Çalışanların fikir ve önerilerini rahatça paylaşabildikleri sistemler kurabilmekle mümkün olmakta. Farklı fikirlerin rahatlıkla görüşüldüğü ve bunun teşvik edildiği ortamlar çalışanlarda müthiş bir güven ortamı oluşturuyor.
Önemli bir motivasyon yöntemi de çalışanlar ve yöneticiler için tam bir aile ortamı oluşturabilmek. İçten davranarak, çalışanları dinlemek, takdir etmek, iletişim kurabilmek. Üst düzey bir yöneticinin her zaman ulaşılabilir olması yöneticilerin ve çalışanların fazlasıyla talep ettiği bir konudur.
Yöneticilerin motivasyonu çalışanlardan biraz farklı olabilir. Onlara işlerin nasıl yapılması gerektiğinin yerine ne yapılması gerektiğinin söylenmesi daha fazla etkili olacaktır. Yöneticiler de takdir edilmek, övülmek ve başarılarının kutlanarak değer görmek isterler.
Ayrıca yöneticiler için kariyer fırsatları da ayrıca bir motivasyon kaynağıdır. Başarabilmek ve başarırken kendi becerilerini kullanabilmek önemli bir motivasyon aracı olarak ortaya çıkıyor.
Hem çalışanlar hem de yöneticiler için önemli bir motivasyon kaynağı da şirketlerin düzenlediği sosyal aktiviteler. Sosyal aktiviteler çalışan ve yöneticilerin kaynaşabilmelerini sağlayarak şirket içi iletişimi artırarak takım olmayı kolaylaştırmakta.
Global rekabetten dolayı firmaların ayakta kalması her geçen gün zorlaşıyor. Ayakta kalmanın bir yolu da özverili ve başarılı bir insan kaynağına sahip olmaktan geçiyor. İnsan kaynağının olması yeterli değil motive olması da gerekiyor. Bunun için motivasyon günümüz iş dünyasında önemli bir konu halini almıştır.